Steigerhout tafel maken? Geef je huis een unieke uitstraling!

Steigerhout tafel makenWil jij ook een mooie steigerhout tafel maken? Dan zit je hier goed. Op deze site zal ik stap voor stap uitleggen hoe je een prachtige steigerhout tafel maken kan. Een steigerhouten tafel kopen is meestal redelijk duur. Vandaar dat veel mensen kiezen om er zelf eentje te maken. Dit kan je uiteindelijk zo’n 200 euro besparen.

Zonder een goede bouwtekening en een duidelijk stappenplan is het echter vrij moeilijk en voor de beginnende klusser een hele lastige opgave. Om jullie een beetje te helpen heb ik hier daarom een duidelijk stappenplan gemaakt.

Een steigerhouten tafel maken vereist natuurlijk wel een beetje inspanning. Maar in één dag kan dit klusje geklaard zijn en als je kinderen het niet beschadigen kan het vaak nog jarenlang mee. En met het juiste gereedschap, een goede werkbank en de juiste bouwtekening is het goed te doen. 

Ook kan je hier inspiratie opdoen door verschillende soorten tafels te bekijken.  Zodat je weet wat er allemaal mogelijk is en zo kan kiezen wat het beste bij jou  past.

Het gaat er natuurlijk om dat deze tafel een waardevolle toevoeging van je huis wordt en je er elke dag van kan genieten.  Want een tafel gebruik je elke dag om aan te eten of om je voeten op te leggen en bepaald in grote mate hoe het uiterlijk van jouw eetkamer of woonkamer eruit ziet.

Ontwerp kiezen

Allereerst begin je met een ontwerp uit te kiezen. Een ontwerp kan bestaan uit veel verschillende soorten en maten en is afhankelijk van hoeveel plek je over hebt en met hoeveel mensen je aan tafel wil zitten. Hier staan foto’s van steigerhouten tafels, natuurlijk is het ook mogelijk om een ander soort materiaal te gebruiken.  Deze zien er iets anders uit. Maar de stappen blijven hetzelfde.

Steigerhout tafel maken
Salontafel
Steigerhout tafel maken
Salontafel

 

 

 

 

 

Steigerhout tafel maken
Salontafel
Steigerhout tafel maken
Eettafel

 Bouwtekening maken

Nadat je een ontwerp heb gekozen is het verstandig om een bouwtekening te maken. Een bouwtekening zorgt dat je weet wat je aan het doen bent zodat je geen fouten maakt door dingen verkeerd af te zagen.  Een goede bouwtekening kan je veel tijd en moeite besparen.

Sinds kort gebruik ik deze site die meer dan 10.000 bouwtekeningen bevat. Alles is er op te vinden. Dus als je meer variatie zoekt dan alleen deze standaardtafel. Of je voor je volgende project ook nog een bouwtekening zoekt is dit zeker een aanrader.

Het zijn volledige bouwtekeningen met een duidelijk stappenplan. Dat heeft mij in ieder geval enorm veel tijd en gedoe bespaart en ik weet zeker dat het jou ook veel tijd en geld kan besparen.

Een tijdje geleden was ik namelijk elke keer op internet opzoek voor nieuwe bouwtekeningen. Dat kostte me aardig wat tijd. Maar nu ik alles bij elkaar heb ben ik daar tenminste geen tijd meer aan kwijt. Zodat ik me alleen kan focussen op het creëren van mooie spullen. Het is dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op zijn website.

Klik hier om naar de website met meer dan 10.000 bouwtekeningen te gaan >>

Fred heeft al jarenlang ervaring in klussen en heeft voor jou alle bouwtekeningen in één bundel gebracht om het zo makkelijk mogelijk te maken. Als je een vraag hebt kun je ook contact met hem opnemen en hij antwoord ook nog wat ik zelf niet verwachtte.

Kijk hier voor mijn review en ik laat je een kijkje nemen wat het product zoal inhoud.

In elkaar zetten van de tafel

Als je een goede bouwtekening hebt  kan er begonnen worden aan het in elkaar zetten van de tafel. Het makkelijkste is het om dit te laten zien door middel van een filmpje dat  goed toont hoe je alles aan elkaar moet bevestigen.  Dit filmpje is van de beroemde bouwmarkt Praxis.

Denk vooral aan de bevestigingslatjes en een goede werkbank. Alles klaarzetten en vaststellen helpt je om sneller aan de slag te kunnen en verminderd het risico op fouten.

Afwerking

Als de hele tafel staat volgt alleen nog de afwerking. Er moet nog geschuurd worden zodat alles er goed en glad uitziet en eventueel een likje verf. Wit is een veelgebruikte kleur maar veel mensen laten het ook vaak de natuurlijke kleur. Want steigerhout heeft van nature al een mooie luxe uitstraling.

Stappenplan

Hier volgt nog een stappenplan ter verduidelijking

  1. Verzin een ontwerp
  2. Maak een bouwtekening
  3. Zet de tafel in elkaar
  4. Werk de tafel af

Dan wens ik je verder nog veel plezier met klussen.

En ik weet zeker dat dit een geslaagd project wordt!

Vergeet niet om te kijken naar de website van Fred Schouten. Hij heeft 10.000 bouwtekeningen die je enorm veel tijd en geld kunnen besparen. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Want hij heeft nu een tijdelijke actie en geeft 50% korting op de 10.000 bouwtekeningen. Je hebt echter niks te verliezen want hij heeft een 30 dagen niet tevreden geld terug garantie. Dus als je ontwerp er niet bij zit kan je hem een mailtje sturen of verder gaan met zoeken.Steigerhout tafel maken

Klik hier om naar de website van Fred Schouten te gaan >>

Of blijf verder op het internet zoeken.

Veel succes nog en ik weet zeker dat het een geslaagde klus wordt!