Steigerhout bureau maken? Maak het helemaal naar eigen wens!

steigerhout bureau maken Steigerhout bureau maken? Dan wil je waarschijnlijk een duidelijk en helder stappenplan zodat je gelijk aan de slag kunt en geen tijd hoeft te verliezen. Ook is het daarbij belangrijk dat je wat meer variatie hebt in verschillende soorten bureau’s zodat je kan kiezen wat het beste bij jou past.

Het probleem is vaak dat er maar een stappenplan voor één soort bureau wordt gegeven en die hoeft dan ook niet altijd even duidelijk te zijn. Natuurlijk kun je daar al een heel eind mee uit de voeten. Want je hoeft soms alleen nog wat kleine aanpassingen te doen. Maar vaak is het ook niet voldoende en heb je toch nog iets anders nodig. Aan het einde van deze pagina worden tips en tricks gegeven als je de mogelijkheid wil om uit heel veel soorten bureau’s te kiezen.

Hier wordt eerst een stappenplan van een standaard bureau gegeven zodat je weet waar je op moet letten.

steigerhout bureau maken

Inhoudsopgave

Stappenplan steigerhout bureau maken

Stap 1 planken zagen

Eerst moet je de planken op de juiste maat zagen. Meet daarvoor de maten die je wilt af met een rolmaat. Voor de breedte heb je drie planken nodig. Maar het ligt eraan hoe breed ze zijn natuurlijk. Normale bureaus hebben een diepte van 65 centimeter.

Daarna is het tijd om de balken te zagen die als poten dienen. Het meest gebruikelijke is om een dichte achterkant te kiezen. Je zou echter ook alleen poten op de hoeken kunnen plaatsen waardoor het meer een soort van tafel wordt.

De hoogte van een bureau is ongeveer 75 centimeter. Maar als je vrij lang bent kun je daar gerust een paar centimeter bij doen hoor. Het gaat er tenslotte om dat jij comfortabel zit.

Zaag ook één plank om aan de voorkant te bevestigen. Dit is meer voor het uiterlijk van het bureau.

Stap 2 Boren en bevestigen

Lijm de planken aan elkaar met houtlijm en timmer de zijkant vast met spijkers.

steigerhout bureau maken

 

 

 

 

 

Om de constructie te verstevigen gebruik je een hoekijzer. Waardoor de verticale planken beter aan de horizontale blijven zitten. Deze kan je met schroeven bevestigen.

steigerhout bureau maken

 

 

 

 

 

Stap 3 afwerking

Daarna volgt de afwerking. Schuur het tafelblad op met schuurpapier. Zodat er geen narigheden achterblijven en scherpe dingen zoals houtsplinters.

Daarna kun je eventueel nog een gat maken waar de kabels doorheen kunnen. Dit kan gedaan worden met een gatenzaag. Deze kan je op je boormachine bevestigen en kan je redelijk eenvoudig gaten mee maken. Daarna kun je het gat opvullen met een kabeldoorvoer.

En klaar is je mooie bureau! Wil je er ook een mooie boekenkast bij maken om je studentenkamer compleet te hebben. Kijk hier voor een heldere handleiding.

Bouwtekeningen

Meestal is er op internet niet heel veel variatie te vinden in modellen die je kan maken. Bijvoorbeeld van een bureau. Daar heb ik echter wat op gevonden. Een handige site waar meer dan 10.000 bouwtekeningen op staan. Hierdoor hoef je niet meer op internet te zoeken voor duidelijke bouwtekeningen maar kan je altijd wel een bouwtekening vinden die bij je past. Dit bespaart een hoop tijd en geld.

Ook staan er vaak duidelijke instructievideo’s bij zodat je niet meer hoeft te gokken of zoeken wat je moet doen maar gelijk aan de slag kan. De bouwtekeningen bevatten duidelijke aanwijzingen en afmetingen van alles wat je nodig hebt zoals bijvoorbeeld de afstand en grootte van gaten die je moet boren. Ook is er een handige paklijst zodat je van tevoren weet waar je aan begint en wat je allemaal nodig hebt.

Het heeft mij in ieder geval veel tijd bespaart en ik hoop dat het jou ook kan helpen om een mooi resultaat neer te zetten. Dit hoeft niet per se een bureau te zijn maar hier kan je terecht voor al je projecten. Het heeft al vele mensen geholpen en ik krijg veel positieve reacties.

Klik hier om naar de site met 10.000 bouwtekeningen te gaan >>

Is dit weer zoiets van “te mooi om waard te zijn”?

Ik was op het begin ook kritisch zoals meestal met nieuwe producten. Maar het heeft zijn beloftes in ieder geval wel waargemaakt. Natuurlijk is het zo dat dit niet zorgt dat je project, je bureau in dit geval, gelijk af is. Je zult er altijd zelf nog de nodige tijd en energie in moeten steken.

Maar hierdoor gaat het wel een stuk makkelijker en je vind nergens anders 10.000 bouwtekeningen voor zo’n prijs. Meestal betaal je per stuk of zijn de gratis bouwtekeningen die gegeven worden niet duidelijk genoeg. Nu heb je alles in één overzicht en hoef je dus nooit meer verder te zoeken. En dat was voor mij een ware opluchting.

Steigerhout bureau maken

Bovendien geeft hij een dertig dagen geld terug garantie. Dus als je niet 100% tevreden ben kan je gewoon je geld terug vragen. Dat is wel zo makkelijk en veilig. Tegenwoordig kan je ook niet meer zonder.

Het is jammer genoeg wel een tijdelijke actie dus zorg dat je vandaag nog actie onderneemt. Want de korting kan zomaar afgelopen zijn.

Klik hier om 10.000 bouwtekeningen te downloaden!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *