Een schuurtje bouwen. Makkelijker dan je denkt, klik hier!

Schuurtje bouwenEen schuurtje bouwen om al je gereedschap en fietsen in te doen zodat ze lekker droog zijn en niet in de weg staan maar ze toch kunt pakken wanneer je ze nodig hebt. Een schuurtje is ideaal als opbergruimte en als stalling voor de fietsen. Maar meestal wordt een schuurtje bouwen als een onmogelijke opgave beschouwt. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met het juiste gereedschap, een goede bouwtekening en een duidelijk stappenplan kan ook jij een schuurtje bouwen.

Maar een goede bouwtekening met stappenplan vinden is nog niet zo makkelijk. De meeste bouwtekeningen en stappenplannen op internet zijn niet compleet en onduidelijk. Waardoor je uiteindelijk veel langer bezig bent dan gepland en teveel materiaal koopt. Hierdoor ben je ook nog eens meer geld kwijt.

Daarom heb ik besloten om voor jou een handleiding te maken zodat je direct aan de slag kunt om een schuurtje te bouwen.

Stappenplan schuurtje bouwen

Stap 1: Gereedschap verzamelen en voorbereiding

Goed gereedschap en weten waar je aan gaat beginnen is heel belangrijk. Dit zorgt voor duidelijkheid zodat je uiteindelijk sneller klaar bent.

Om een schuur te bouwen heb je de volgende gereedschap nodig:

 • Potlood
 • Hamer
 • Rubber hamer
 • Cirkelzaag
 • Boormachine
 • Meetlint

Zorg dat je ook genoeg materiaal hebt klaarliggen. Denk hierbij aan spijkers, schroeven, houtlijm, snelcement, planken, balken, rubberfolie voor op het dak en multiplex platen.

Bij de planken en balken hangt het ervan af wat jouw exacte afmetingen zijn voor je schuur hoeveel je nodig hebt. Zorg dat je van tevoren een goede schatting maakt.

Stap 2: Het overzicht krijgen

Om een snel overzicht te krijgen wat je allemaal moet doen om een schuur te maken heb ik hier snel 9 stappen neergezet met een filmpje erbij hoe het in elkaar zit. Zodat je weet wat het een beetje inhoud. Dit stappenplan en filmpje is van Praxis.

 1. Egaliseer de grond eerst en zet zo nodig palen erin.
 2. Leg op de palen balken verticaal stevige balken en zorg ervoor dat aan de buitenkant nog een extra balk komt die de helft van de breedte van de balk eronder is.
 3. Daar kun je dan de horizontale balken tegenaan boren. Zodat je een stevige bodem hebt.
 4. Hier kun je dan de multiplex platen op leggen.
 5. Zet daarna rechtopstaande balken aan de zijkant voor de muur. Houd er rekening mee dat deze muur aan één kant hoger moet zijn dan aan de andere zodat het water makkelijk weg kan stromen.
 6. Leg daarna balken verticaal neer op het dak en bouw daar net zoals bij de bodem weer horizontale balken tegenaan.
 7. Leg daarna multiplex platen op het dak. Zodat het dak stevig is. Zorg er ook voor dat het waterdicht is.
 8. De wanden kun je dichtmaken met planken of kant en klare wanden
 9. Als laatste leg je rubberfolie op het dak zodat je zeker weet dat het waterdicht is. Daarna kun je nog de gewenste decoratie op het dak aanbrengen zoals pannen of mos.

Hier is het filmpje die alle stappen samenvat.

Stap 3: Een duidelijke bouwtekening hebben

Bij deze grote stappen is echter nog veel ruimte voor verbeelding overgelaten wat prima is voor de wat gevorderde klusser maar onhandig kan zijn voor de beginnende klusser. Daarom is het handig om een bouwtekening te hebben zodat je precies weet waar je moet boren, zagen en timmeren en sneller klaar ben omdat je minder hoeft te improviseren wat weer fouten kan opleveren.

Om gelijk genoeg bouwtekeningen voor al je projecten te hebben raad ik aan om het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten te gebruiken. Dit bouwtekeningenpakket bevat meer dan 10.000 bouwtekeningen van alles wat je nodig hebt. Zodat je nooit meer een bouwtekening op internet hoeft op te zoeken.

Als je een klus begint dan zoek je in die bouwtekeningen naar de klus die jij moet klaren. Bijvoorbeeld schuur en dan staan er genoeg bouwtekeningen van schuren. Waardoor er zeker eentje voor jouw bijzit. Daar zit dan ook een duidelijk stappenplan bij zodat je precies weet waar je moet boren en welke afmetingen je nodig hebt en hoeveel materiaal. Zodat de kans op fouten minimaal is.

Dit heeft mij al redelijk wat kopzorgen bespaart en sindsdien raad ik het ook aan mensen aan. Het bouwtekeningenpakket heeft ondertussen al honderden klanten tevreden gemaakt en ik heb er veel positieve reacties van gehoord.

Maar voor niets gaat de zon op en je zult er zelf ook wat voor moeten doen. Een schuurtje staat er tenslotte niet zomaar. Je zult ook wat inspanning moeten leveren en wat tijd moeten vrijmaken voor de klus. Maar deze complete zet bouwtekeningen zorgt er wel voor dat je deze en alle toekomstige klussen sneller geklaard hebt.

Er is nu echter een tijdelijke korting die op elk moment kan verlopen. Dus ik zou zeker een kijkje nemen als je overweegt om het pakket te kopen.

Klik hier om naar het bouwtekeningenpakket te gaan!

Dan wens ik je nog veel klusplezier en ik weet zeker dat het gaat lukken zo!

Heb je nog vragen of opmerkingen dan hoor ik het graag.

Veel succes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *