Schuifdeur maken, creëer iets unieks van je huiskamer

Schuifdeur makenZelf een schuifdeur maken voegt echt iets unieks toe aan je kamer. Waar je het ook zet het kan een speciale en leuke indruk geven aan je huis. Een kant en klare deur kopen is veel minder apart en nog duurder ook.

Maar dat hoeft zeker geen grote klus te zijn. Je kan dit rustig zelf maken en dat is nog leuk ook.  en schuifdeur kan niet alleen mooi maar ook heel praktisch zijn. In de winter kun je zo eenvoudig een kamer verwarmen en de warmte in die kamer houden en daar wordt je huiskamer ook nog knusser van.

Hieronder vind je een stappenplan om zelf een schuifdeur in elkaar te zetten. Zodat je gelijk aan de slag kunt en in een mum van tijd zelf een mooie schuifdeur hebt.

Stappenplan schuifdeur maken

Stap 1: Deur in elkaar zettenSchuifdeur maken

Eerst moet je de deur maken. Lijm eerst alle (op het plaatje 5) verticale planken aan elkaar vast met houtlijm zodat het een beetje hecht. Als dat droog is kun je de horizontale planken erop vastlijmen zodat het echt een stevige deur is. Voor extra decoratie zou je ook nog twee schuine planken tegen de deur aan kunnen lijmen en twee verticale planken aan de randen. Zoals op dit plaatje. >>

Waardoor je echt een leuke uitstraling in je kamer krijgt. Nadat je alles aan elkaar vast hebt gelijmd en met klemmen heb vastgezet en alles is uitgehard is het tijd om de hele deur te schuren zodat hij gladder wordt. Zorg dat je dit goed doet zeker zodat de beits later beter pakt.

Nu is het tijd om te beitsen. Dit beschermt je deur en zeker als je een schuifdeur maakt die in aanraking met buiten is is dit aanbevolen.

Stap 2: Geleiderail maken

Dit is iets moeilijker dan de schuifdeur maar wel een aanrader om zelf te maken. Zeker als je een mooie zoals hierboven te zien is wilt hebben. Want deze kunnen in de winkel al snel 200 euro kosten terwijl je ze voor 30 euro zelf kunt maken.

Wat heb je nodig om een geleiderail te maken.

  • Ijzeren profiel plat
  • Hangrol 2x
  • 4 x houtdraadbout 8 x 120 mm
  • 8 x houtdraadbout 8 x 35 mm
  • 8 x carossiering M8
  • muurplug 10 mm
  • stalen pijp (binnendiameter 10 mm)

De gereedschap die je nodig hebt is een ijzerzaag, dopsleutel, boormachine met metaal en steenboor en een waterpas.

Zaag het gewenste stuk ijzeren plaat uit en boor daar in gaten. Zorg dat je elke 25 centimeter een gat geboord is. Hier hang je hem later aan de muur mee op.

Daarna maak je hem vast aan de muur. Hoe je
dat doet zie je op deze foto.

Schuifdeur maken

 

 

 

 

 

 

 

Zet daarna de hangrollers erop en bevestig die aan je deur. Zie het plaatje hieronder.

Schuifdeur maken

 

 

 

 

 

Als laatste moet je dan nog een rem erop maken zodat je deur er niet per ongeluk af rolt.

Het makkelijkste is om er een metalen plaatje tegenaan te boren.

Schuifdeur maken

 

 

 

 

Tot slot

Heb je nog andere klussen waar je goede bouwtekeningen en een stappenplan voor nodig hebt. Zodat je niet meer uren hoeft te zoeken naar goede bouwtekeningen en handleidingen op het web.

Neem dan eens een kijkje bij het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten hij heeft meer dan 10.000 bouwtekeningen verzameld en heeft nu een tijdelijke aanbieding.

Klik hier om naar de website van Fred te gaan!

Dan wens ik je verder nog veel klusplezier.

En succes met je klus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *