Poppenhuis maken

Inhoudsopgave

Poppenhuis maken2

Poppenhuis maken

Een poppenhuis maken is een leuk idee om je kinderen te vermaken en leuk en persoonlijk speelgoed te geven waar je jarenlang plezier van kan hebben. Wil je een iets minder moeilijk iets waar je kinderen alsnog veel speelplezier aan overhouden overweeg dan om een poppenkast te maken.

Op deze pagina staat alles om een poppenhuis te maken. Hier vind je bouwtekeningen, tips en advies om je poppenhuis tot een succes te maken. Alles wordt stap voor stap uitgelegd zodat het makkelijk te begrijpen is. Want een poppenhuis maken is een hele klus en dat doe je niet zomaar. Maar het is ook een klus waar je heel veel voldoening uit kan halen en echt iets persoonlijks van kan maken . En wat is nu mooier dan je kinderen zien spelen in je eigen gemaakte poppenhuis. Dat mooie moment wens ik iedereen toe. Laten we aan de slag gaan!

Het ontwerp

Allereerst moet je een ontwerp maken. Een goed begin is het halve werk. Denk daarom goed na wat je precies wil hebben. Als je op Google poppenhuis intikt en naar afbeeldingen gaat zie je heel veel voorbeelden en daar kun je veel inspiratie uit halen. Hieronder staan enkele voorbeelden.

Poppenhuis maken Poppenhuis maken2Poppenhuis maken

 

 

 

De bouwtekening

Als je eenmaal een plan heb moet je daarna alles uit gaan tekenen. Dit is normaal gesproken een hele klus. Ik heb echter een website gevonden met goede volledige bouwtekeningen. Ik haal sindsdien al mijn bouwtekeningen daar vandaan. Ze hebben namelijk niet alleen goede bouwtekeningen van poppenhuizen maar eigenlijk hebben ze daar alles. Van tuintafels tot kasten en konijnenhokken tot bedden. Er zijn meer dan 10.000 bouwtekeningen te vinden en er komen nog elke keer nieuwe bij. Ik raad je zeker aan om even een kijkje te nemen. Het is zeker de moeite waard en kan je veel tijd en geld besparen. Want dan begin je al goed en heb je veel minder kans dat er iets verkeerd gaat. Want hij geeft niet alleen bouwtekeningen maar ook instructies hoe je het precies moet doen.

Klik hier om naar de website met 10.000 bouwtekeningen te gaan >>

Schilderen en in elkaar zetten

Als je een bouwtekening hebt met alle maten die je wilt hebben. Denk daarbij ook aan tussenwanden, trapgaten en ramen. Dan kun je aan de slag. Bedenk van tevoren hoeveel platen je nodig hebt en waar je moet zagen zodat alles goed in elkaar kan. Het makkelijkste is om eerst alle onderdelen te gaan schilderen en daarna pas in elkaar te zetten. Als alles los ligt kun je er namelijk makkelijker bij.

Daarna moet je alles gaan bevestigen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door middel van hoekbeugels.

poppenhuis maken
Hoekbeugel

 

 

 

Hiermee kun je makkelijk twee platen met een 90 graden hoek aan elkaar bevestigen. Ze zien er lelijk uit maar als je deze ook mee schildert valt het wel mee. Anders kun je er voor kiezen om alleen losse schroeven erin te boren.

Het mooiste is om je poppenhuis open en dicht te kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je hoekscharnieren gebruiken. Zo kun je het poppenhuis netjes opbergen en alle spulletjes die erin staan blijven zo beter behouden.

Poppenhuis maken
Hoekscharnieren
Poppenhuis maken
Hoekscharnier in het groot

 

 

 

 

Inrichting

Bij een poppenhuis maken hoort ook de inrichting van het poppenhuis.

Deze klus vraagt  redelijk wat tijd.. Het is daarom ook een leuk en verstandig idee om dit samen met de kinderen te doen. Jonge kinderen zitten altijd bomvol goede en aparte ideeën. Bovendien kun je zo een goede band opbouwen met je kinderen en iets gaan doen wat jullie beiden leuk vinden. Ook bespaart het veel tijd want vele handen maken licht werk. Een win-win situatie dus. Want je zoon of dochter is ook meer betrokken bij het project/speelgoed en kan zijn fantasie kwijt.

Tips en advies voor inrichting van je poppenhuis zijn er talloos. Je kunt ze zelf maken met bijvoorbeeld hout, karton of stijkkralen. Ook kun je poppenhuis spullen kopen. Het is echter leuker om ze zelf te maken. Voor inspiratie is Google je beste vriend. Kijk daar eens bij de afbeeldingen op poppenhuis meubels en je vind genoeg ideeën. Wederom hier enkele voorbeelden:

Poppenhuis maken
Karton
Poppenhuis maken
Hout
Poppenhuis maken
Strijkkralen

 

 

 

 

Dat was het dan. Dan rest ik nu alleen nog veel plezier beleven met het gemaakte bouwwerk.

Om nog een duidelijk overzicht te geven volgt hier een kort stappenplan

Stappenplan poppenhuis maken

  1. Ontwerp bedenken
  2. Bouwtekening maken
  3. Alles op maat zagen
  4. Schilderen
  5. Alles in elkaar zetten
  6. Inrichting door middel van meubels
  7. Genieten van je gebouwde huis en lekker spelen met de kinderen.

Ik hoop dat je hier wat aan gehad heb en kijk ook eens verder op de site. Misschien zie nog meer leuke dingen die je kunt bouwen.

Voor goede bouwtekeningen kun je op de website die ik aangaf terecht. Hier vind je 10.000 bouwtekeningen voor al jou projecten. Dit bespaart veel tijd, geld en energie. Zeker een aanrader om even een kijkje te nemen.

Klik hier om naar de website te gaan >>

Dan wens ik je verder nog veel klusplezier en een prachtig poppenhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *