Nestkast maken voor de prachtige vogels van het voorjaar

nestkast makenWil je ook een nestkast maken zodat je alvast goed voorbereid bent voor het voorjaar en de prachtige vogels kan bewonderen.

Maar weet je niet waar je moet beginnen met het maken van een vogelhuisje en zoek je duidelijkheid in de berg aan informatie op internet. Dan vind je hier wat je zoekt.

Ik heb een stappenplan beschreven en alles uitgezet waar je allemaal op moet letten bij het maken van een nestkast en het beslissen wat voor vogels je in je tuin wilt hebben.

Stappenplan nestkast maken

Stap 1: Beslissen welke vogels je in je tuin wilt hebben

Dit bepaalt wat voor soort nestkast je gaat maken. Er zijn heel veel verschillende soorten vogels. Maar de vogels die het populairst zijn, zijn de koolmees, huismus  en pimpelmees. Dit zijn kleine vogeltjes die een prettig geluid maken en veel mensen vinden het fijne vogels.

De nestkasten voor deze vogels lijken erg op elkaar alleen de plaats waar je de nestkast hangt en de grootte van het gat verschillen. Hier zie een voorbeeld van een vogelhuisje voor een koolmees.

nestkast maken
Nestkast voor koolmees

 

 

 

 

 

De pimpelmees heeft een gat met diameter 2.8 centimeter nodig in plaats van 3.2 centimeter en de huismus 3.5 centimeter.

De plaats waar je hem moet hangen verschilt ook. Hier is een overzichtje.

  • Koolmees: Ophanghoogte: 2-3 meter en nestkastjes minimaal 10 meter uit elkaar hangen
  • Pimpelmees: Ophanghoogte: 2-3 meter en nestkastjes minimaal 3 meter uit elkaar hangen
  • Huismus: Ophanghoogte 2 meter en hang de nestkast bij voorkeur tegen een gebouw.

Stap 2: De nestkast maken

Door de afmetingen op het plaatje hierboven aan te houden of je eigen creatie te verzinnen heb je alle afmetingen al bij de hand.

Maak de delen aan elkaar vast met schroeven en boor het grote gat met een gatenzaag.

Meer inspiratie en bouwtekeningen

Voor elke klus is het handig als je van tevoren weet wat je gaat doen en hoe je dat gaat doen. Met een duidelijke bouwtekening en handleiding. Dit zorgt ervoor dat je klus veel sneller geklaard is en bespaart tijd en geld.

Een goede bouwtekening en stappenplan is daarbij echt een vereiste. Met een vogelhuisje is dat nog niet perse nodig aangezien het een redelijk kleine klus is. Maar voor grotere klussen raad ik je aan om een bouwtekeningenpakket van Fred Schouten te bekijken. Hij heeft 10.000 bouwtekeningen inclusief handleiding verzamelt zodat je nooit meer verder hoeft te zoeken naar bouwtekeningen op het internet.

Ik ben in ieder geval blij gemaakt daarmee en je kan hier mijn review terugvinden. Daarna heb ik het aan familie en kennissen aanbevolen en ik hoor veel positieve reacties. Hij heeft ondertussen al honderden klanten geholpen met zijn duidelijke bouwtekeningen.

Hij heeft nu een tijdelijke korting van 50% op zijn aanbod. Dit kan hij echter elk moment verhogen dus ik zou snel even een kijkje nemen als ik jou was. Zodat je direct je klussen goed af kan maken.

Klik hier om naar de website met meer dan 10.000 bouwtekeningen te gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *