Konijnenhok maken

Konijnenhok maken Een konijnenhok maken is erg leuk om te doen. Want er is natuurlijk niets schattiger dan konijnen die vrolijk aan het rondhuppelen zijn in je eigen gemaakte konijnenhok.

 

De meeste mensen denken echter dat het teveel werk is om een konijnenhok te maken en een moeilijke klus. En weten niet waar ze allemaal op moeten letten om een konijnenhok te maken. Natuurlijk is het niet makkelijk maar met de juiste bouwtekening en stappenplan is het zeker te doen.

Het voordeel van een konijnenhok zelf maken is natuurlijk dat je geld bespaart omdat je geen konijnenhok hoeft te kopen. De voornaamste reden waarom de meeste zelf een konijnenhok maken is echter de vrijheid die je hebt met ontwerpen.

Je kan van jouw konijnenhok een ware creatie maken waar je trots op mag zijn. Iets dat alleen jij hebt en waar je nog lang van kan genieten. Voor een dagje of twee klussen kan je jarenlang plezier hebben.

Je konijn zal het zeker waarderen als hij een fijn en ruim plekje heeft om in te leven. Gebruik deze tips om het hem zo veel mogelijk naar zijn zin te maken. Als je ook zoekt naar een kippenhok kijk hier voor een duidelijk stappenplan.

Een konijnenhok maken waar moet je allemaal op letten?

Allereerst moet je voor jezelf bepalen wat voor soort konijnenhok je gaat maken. Er zijn grofweg gezien twee soorten konijnenhokken.

  1. De verplaatsbare konijnenhok
  2. Vaste plek konijnenhok

De verplaatsbare konijnenhok

Deze konijnenhok is kleiner dan de vaste plek konijnenhok want je moet hem nog kunnen tillen. De voordelen ervan zijn dat je hem natuurlijk overal mee naar toe kan slepen. Zo kun je een bijvoorbeeld een keertje in je woonkamer zetten of je kan hem elke keer op een andere plekje in je tuin zetten om zo het gras te laten maaien. Hierdoor hebben ze ook minder behoefte aan eten en bespaart dus voer.

Het nadeel is echter dat omdat het zo klein is dat de konijn weinig ruimte heeft en er eigenlijk geen ruimte is voor meer dan twee konijnen.

De vaste konijnenhok

Deze kan je zo groot maken als je zelf wilt en dat is ook gelijk het grootste voordeel. Hierdoor kun je een uitgebreid binnen en buitenverblijf maken en ook meerdere konijnen houden zodat ze ook veel gezelschap hebben. Natuurlijk gaat hier wel iets meer tijd in zitten. Maar het levert ook vaak een mooier en unieker resultaat op.

Inspiratie voor je konijnenhok

Er zijn echt heel veel leuke ideeën te vinden om een konijnenhok te maken. Hieronder zie je een paar voorbeelden.

Konijnenhok maken
Konijnenhok binnen
Konijnenhok maken
Groot konijnenhok

 

 

 

 

 

Konijnenhok maken
Speelpaleis konijnenhok
Konijnenhok maken
Konijnenkasteel

 

 

 

 

 

Er dient echter met een aantal punten rekening te worden gehouden om je konijn zo optimaal mogelijk te verzorgen en hem op zijn gemak te laten voelen

  • De konijn moet zich makkelijk kunnen bewegen zorg daarom voor ruime openingen en een goede hoogte dat hij op zijn achterpoten kan staan.
  • Maak een warme en een schaduwkant zodat ze kunnen kiezen wat ze het liefst hebben.
  • Zorg dat je konijnenhok helemaal dicht is zodat er geen roofdieren bij kunnen komen.
  • Ben er zeker van dat je konijn niet kan ontsnappen en zorg dat de deuren goed gesloten zitten.
  • Zorg ervoor dat de konijn zich niet kan bezeren. Dus geen scherpe randen en uitstekende splinters.
  • Bescherm het konijnenhok goed tegen water en vochtschade. Gebruik materialen die lang meegaan.

Bouwtekeningen voor konijnenhok

Als je dit allemaal voor jezelf hebt bepaalt. Dan is het belangrijk om een goede degelijke bouwtekening en stappenplan te hebben. Een bouwtekening zorgt ervoor dat je precies weet wat je doet.

Een goede tekening bevat een materialenlijst zodat je weet wat je allemaal moet halen. Het bevat ook de afmetingen van elke lat en gaatje zodat er geen twijfel meer bestaat. Zo is de kans op fouten minimaal.

Complete bouwtekeningen met stappenplan kun je vinden op de website van Fred Schouten. Hij heeft volledige bouwtekeningen en een helder stappenplan zodat je precies weet wat je moet doen en veel tijd en moeite bespaart.

Fred is al jaren een ervaren klusser en heeft nu een bouwtekeningenpakket samengesteld met meer dan 10.000 bouwtekeningen zodat je niet elke keer meer

het internet hoeft af te zoeken naar goede bouwtekeningen. Nu heb je alle bouwtekeningen die je wilt hebben in één helder overzicht.

Ik heb zelf ook een review geschreven over het product waar ik je laat meekijken hoe het product eruitziet en wat het allemaal inhoud. En heb er zelf ook veel goede ervaringen mee. Ook heb ik het aangeraden aan veel mensen en eigenlijk alleen maar positieve reacties gehoord.

Konijnenhok maken

Natuurlijk is het geen magische formule die zorgt dat je konijnenhok in een keer af is. Je zult er nog steeds de nodige tijd en energie in moeten steken om er een mooi project van te maken.

Maar met het bouwpakket gaat dat wel stukken makkelijker en hoef je voor je overige projecten niet meer te zoeken naar andere bouwtekeningen. Dat scheelt weer een hoop tijd.

Ook kun je altijd contact met Fred opnemen. En kan hij je helpen als je vragen hebt.

Fred’s bouwtekeningen

Fred heeft nu een tijdelijke korting van 50% die binnenkort verloopt.Konijnenhok maken

Zorg dus dat je erbij bent en die 10.000 bouwtekeningen hebt.

Je hebt gelukkig niets te verliezen want ze bieden een 30 dagen niet tevreden geld terug garantie aan.

Dus als je bouwtekening van je gewenste konijnenhok er niet bij zit dan geeft het niets.

Ga nu aan de slag met volledige bouwtekeningen!

Of blijf zoeken op het internet naar incomplete bouwtekeningen en onduidelijke stappenplannen.