Inloopkast maken? Alles wat je moet weten om een inloopkast te maken!

inloopkast makenEen inloopkast maken is een prachtige toevoeging op je slaapkamer en zorgt ervoor dat je al je kleding en andere spullen makkelijk en efficiënt op kan bergen. Want veel mensen zitten met het probleem dat ze hun kleding niet goed kunnen opbergen. In dat geval is een inloopkast maken de oplossing.

Vele denken dat het niet mogelijk is om ook in een kleine slaapkamer een inloopkast te maken. Maar zelfs in kleine slaapkamers is er een optie om dit te doen. Ook daar kun je informatie hieronder vinden. Maar je kunt ook een gewone kast maken als je echt geen ruimte hebt.

Vaak is er echter geen inloopkast met de juiste maten te koop en op maat laten maken is weer erg duur. Daarom is zelf een kast maken de ideale oplossing.

Inhoudsopgave

Inspiratie

Er is echter veel mogelijk met betrekking tot een inloopkast maken waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet en je al snel denkt dat het een grote en zware klus gaat worden. Een grote klus is het wel maar het hoeft een stuk minder moeilijk te zijn dan jij denkt.

Het begint allemaal met inspiratie, goed uitdenken wat je van plan ben en een duidelijk stappenplan maken. Dus om eerst wat inspiratie op te doen zijn hieronder wat ideeën opgenomen van verschillende soorten inloopkasten. Variërend van hele grote tot wat kleinere kasten.
inloopkast maken inloopkast maken inloopkast maken

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je ziet zijn er veel soorten en maten en kun je eigenlijk eindeloos variëren. De meeste kasten bestaat echter uit dezelfde onderdelen en principes. Als die weet hoe je die onderdelen moet maken is het een kwestie van combineren en passen wat bij jou past.

De basis onderdelen

Inloopkast algemeen

Eerst iets kort over de kast in het algemeen. Veel mensen willen vaker hun kleding ophangen dan neerleggen. Ophangen zorgt ervoor dat je kleding altijd netjes blijft. Alle grote kledingstukken zoals broeken en shirts kun je beter ophangen. Bovendien scheelt het opvouwwerk. Ophangen is bovendien goedkoper omdat je minder materiaal nodig hebt voor ophangen dan voor neerleggen.

Over het algemeen is 2/3 aan hangruimte en 1/3 aan legruimte een goede verhouding.

Het is handig om de kast iets lager dan het plafond te maken. Zodat je daar nog wat spullen kwijt kan zoals koffers en dan hoef je het niet aan het dak te bevestigen wat weer wat moeite scheelt.

Gebruik als opbergruimte voor de legkasten dozen. Dozen en mooie opbergboxen zorgen vaak voor een strakkere en minder rommelige uitstraling. Zodat het design er beter uit ziet.

Een kledingkast maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hieronder zie je bijvoorbeeld een makkelijke manier van een inloopkast maken.

inloopkast maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt je een duidelijk stappenplan om zelf een stevige kledingkast te maken als aanvulling op je kledingkast kijk dan hier of om een mooie boekenkast te maken klik hier 

Inloopkast maken

Om het voorbeeld hierboven te nemen. Wat je daarvoor nodig hebt is een paar planken die je aan de muur bevestigt. Hangers of legplanken voor je schoenen en lades om overige kleine dingetjes zoals onderbroeken en lingerie in te bewaren.

Tenslotte heb je nog een kledingstang die je aan de muur bevestigt nodig, check wel even of er geen leidingen of andere dingen in je muur lopen. Die je zou kunnen beschadigen met boren.

Een waardevolle toevoeging voor je inloopkast zijn schuiflades. Daarom hier een korte introductie hoe je zelf schuiflades kan maken.

Schuiflades maken

Ik ben zelf een fan van filmpjes. Dit filmpje hieronder legt heel goed uit hoe je schuiflades kan maken. Het is alleen wel in het Engels. Ik hoop dat dat geen probleem is. Hier wordt in uitgelegd hoe je met behulp van planken en een ladeglijder een goede schuifla kan maken. Dit bespaart een hoop tijd en leeswerk en je kunt het gewoon nadoen. Makkelijker wordt het niet.

Bouwtekeningen

Heb je goede bouwtekeningen nodig voor van alles en nog wat. Dan raad ik je aan om hier eens een kijkje te nemen. Hier vind je meer dan 10.000 bouwtekeningen. Dus verspil geen tijd meer aan bouwtekeningen zoeken op internet. Hij heeft echter wel een tijdelijke actie dus zorg dat je erbij bent.

Je kan het echter altijd terugvragen want hij heeft een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Kippenhok makenKlik hier om naar de site met 10.000 bouwtekeningen te gaan

Vond je dit artikel interessant en zou je meer willen weten van klussen rondom je huis. Like ons dan op facebook.

Heb je opmerkingen of vragen laat dan een bericht achter. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te antwoorden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *