Bedombouw maken

Bedombouw maken

In je slaapkamer kom je elke dag en dus is het belangrijk dat je er met voldoening instapt. Deze voldoening kan je krijgen als je zelf en helemaal naar eigen wens je bedombouw voor je slaapkamer maakt. Het is goedkoper en niet heel veel werk. Natuurlijk moet je er wel wat meer voor doen dan als je het zou kopen. Maar dan heb je ook wat en naar mijn idee een mooier resultaat.

Een bedombouw maken is dus een waardevolle toevoeging en geeft een bed een mooie uitstraling. Samen met een inloopkast zorgt het ervoor dat je slaapkamer helemaal af is!

Vaak zijn er echter geen duidelijke instructies gegeven en een goede bouwtekening zodat het altijd langer duurt dan je verwacht. Daarom help ik jou uit de brand door hier een duidelijk stappenplan te geven.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om een bedombouw te maken. Een bedombouw maken hoeft niet moeilijk te zijn met de juiste gereedschap en goed advies. Hieronder is een helder stappenplan te vinden. Een ombouw kan een hele waardevolle toevoeging zijn aan je slaapkamer en door hem zelf te maken bespaar je veel geld.

Indien je een bedombouw maken wilt is het een voordeel om over het juiste gereedschap en een goede bouwtekening te bezitten. Een goede bouwtekening is heel belangrijk en zorgt er zeker voor dat het project sneller klaar is. Een bouwtekening zorgt voor duidelijkheid wat je allemaal in huis moet halen en waar je allemaal precies moet boren.

Veel bouwtekeningen op internet zijn niet duidelijk genoeg en bevatten vaak niet genoeg informatie en details. Zodat je later alsnog moet zoeken en puzzelen hoe iets zit. Daarom heb ik nu één site waar ik al mijn nodige bouwtekeningen van af haal.

Deze bouwtekeningen kun je vinden op de website van Fred Schouten. Hier haal ik zelf ook altijd mijn bouwtekeningen vandaan. Dat scheelt veel tijd en geld. Want ze worden meegeleverd met handleiding en de meeste hebben ook nog een filmpje erbij zitten. Zodat het niet meer verkeerd kan gaan. Ze hebben 10.000 bouwtekeningen dus voor al je andere projecten kun je er ook terecht. Zodat je geen tijd meer kwijt bent aan het opzoeken van bouwtekeningen. Lees hier mijn review over het project en een kijkje binnenin het product.

Klik hier om naar de website van Fred Schouten te gaan >> 

Natuurlijk is het wel zo dat je echt zelf aan de slag moet en er ook tijd en energie in moet steken. Een klusproject is niet zomaar geklaard. Niet alles komt zomaar aanwaaien en ergens iets voor doen heeft als meerwaarde dat je het meer gaat waarderen en voldoening uit het resultaat haalt. Veel succes ermee in ieder geval!

Om inspiratie voor ontwerpen op te doen zijn hier wat ontwerpen.

Ontwerpen

Bedombouw maken
Bedombouw met lades

Bedombouw maken

 

 

 

Op internet zijn natuurlijk nog veel meer ontwerpen te vinden dus laat je vooral inspireren door de ideeën van andere.

Een bouwtekening

Daarna is het verstandig om een goede bouwtekening te hebben. Hieronder vind je een goede bouwtekening. Dit is een bouwtekening voor een eenpersoons bed maar hetzelfde kan natuurlijk voor een tweepersoonsbed gebruikt worden. De maten dienen dan alleen iets te veranderen.

Voor de lengte van een tweepersoonsbed kun je kijken naar hoelang je zelf bent. Neem deze lengte plus 10 cm. Dit zodat je niet krap slaapt en nog genoeg ruimte over hebt. De normale breedte voor een tweepersoonsbed is 1.40/1.60 of 2 meter. Dit is net hoeveel ruimte je hebt. De meeste mensen vinden 1.40 echter wel te krap en kiezen meestal 1.60 of meer.

Voor  bouwtekeningen van een bedombouw bezoek de website van Fred Schouten. Hier heb ik ook alles vandaan. Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Het bed maken

Het is het handigst om je bed van MDF te maken. Dit is zeer stevig en kan het gewicht van de liggende personen dus makkelijk houden.

Teken met potlood de maten af op het hout en zaag netjes het aantal planken dat is vereist. De maten staan hierboven aangegeven. Zaag daarna de twee lange planken voor de breedte van het bed en zorg dat er onderaan nog een balk stevig aan vastzit zodat daar straks de lattenbodem op kan rusten. Zorg dat je 2,5 cm van de kant afblijft om het splinteren van het hout te voorkomen.

Als alles gezaagd is dan kan het in elkaar gezet worden. Dit dient te worden gedaan met schroeven. Zorg dat alles stevig is en het veel gewicht kan houden.

De afwerking

Als alles in elkaar is gezet kan de lattenbodem erin. De lattenbodem kan gemaakt worden uit een MDF plaat met dezelfde maat als het bed en daar veel gaten in boren. Die gaten dienen als ventilatie.

Daarna kan je het bed eventueel een likje verf geven zodat het helemaal bij jou kamer past.

Dan wens ik je verder nog veel klusplezier en een mooi bed toe!

Like als je het een nuttig bericht vond.

Heb je vragen of opmerkingen geef dan een reactie? Ik hoor het graag!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *