Zelf kast maken? Klik hier voor bouwtekeningen, tips en advies!

Zelf kast maken? Er zijn tegenwoordig talloze soorten kasten van boekenkasten en kledingkasten tot nachtkastjes en keukenkastjes. De meeste mensen bedoelen echter een kledingkast of opbergkast met een normale kast. Hier hebben we het over een kledingkast.

Een kledingkast is niet weg te denken uit de slaapkamer. Je kleding moet toch mooi en schoon blijven zonder veel stof te happen. Een mooie kledingkast maakt je slaapkamer helemaal af.

Zelf een kast maken is een heel handige keuze. Zo ben je niet afhankelijk van de standaard Ikea kasten. En de grotere uitgebreidere kasten worden al snel duur. Nu kun je er helemaal je persoonlijke draai aan geven en hem goed laten matchen bij de rest van je slaapkamer. Geheel in eigen stijl.

Echter is het vaak moeilijk waar te beginnen met het maken van een kast. Het wordt al snel een grote klus waar veel fout kan gaan.  Daarom hier wat advies om je op weg te helpen. Zodat je geld en tijd bespaart.

Hieronder volgt een stappenplan waardoor jij snel aan de slag kunt.

Stappenplan Zelf kast maken

Stap 1: Inspiratie opdoen

Eerst moet je het ontwerp bepalen en kijken wat voor kledingkast je gaat maken. Waar gaat hij voor gebruikt worden? En hoeveel ruimte wil je kwijt aan een kledingkast? Hieronder zie je enkele ideeën voor een mooie kledingkast.

Kledingkast maken Kledingkast maken Kledingkast maken Kledingkast maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn vooral steigerhouten kledingkasten. Deze geven een natuurlijke en rustige uitstraling op je woning en zijn ook makkelijk te bewerken met een zaag en boor.

Stap 2: Bouwtekening

Daarna moet je zorgen voor een goede bouwtekening. Een goede bouwtekening is heel belangrijk om geld en tijd te besparen. Veel websites op het internet hebben vaak geen goede bouwtekeningen meer en zijn vaak incompleet.

Een goede bouwtekening heeft alle details in zich. Elke maat en afstand van elk gaatje dat je moet boren en ook een materialenlijst zodat je van tevoren weet wat je allemaal moet halen. Wat ook heel belangrijk is is een goed stappenplan of handleiding om te weten wat je eerst moet doen en wat daarna.

Daarom raad ik je aan om de bouwtekeningen van Fred Schouten te gebruiken.

Die heeft meer dan 10.000 bouwtekeningen voor je verzameld zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar goede bouwtekeningen op het internet. Er zitten ook instructievideo’s bij. Dus het kan niet meer fout gaan dan.

Klik hier om naar de website van Fred Schouten te gaan >>

Of kijk even naar mijn review op de site. Hoe ik zijn product heb ervaren. Doordat hij zoveel bouwtekeningen heeft hoef je nooit meer te zoeken. Bij aardig wat bouwtekeningen zitten zelfs ook instructievideo’s. Op de review geef ik je een kijkje in het product wat ik zelf heb gebruikt om verschillende objecten mee te maken.

Er hebben al vele successen geboekt met zijn bouwtekeningen. Als je ook een succesvol project heb afgerond met één van zijn bouwtekeningen like dan onze facebook pagina.

Natuurlijk is het niet zo dat je in één keer klaar ben met een kast bouwen als je zijn bouwtekeningen hebt. Want je zult zelf ook de nodige energie erin moeten steken. Niks gaat vanzelf tenslotte. Als je het echt wilt dan komt het er ook. En dan zal ik je geruststellen dat je er nog jaren van kan genieten.

Nu verder naar het in elkaar zetten van de kledingkast.

Stap 3: In elkaar zetten van de kledingkast

Leg eerst de zijkanten en boven en onderkant naast elkaar.

Kledingkast maken

 

 

 

 

 

Zet de onderkant 7 cm van de grond. Voor de stevigheid. Daarna kan je de zijlatjes bevestigen. Zie de afbeelding hieronder.

Kledingkast maken

 

 

 

 

 

Zorg dat de kast stevig is door hoekverbindingen op te schroeven.

Kledingkast maken

 

 

 

 

 

Doe dit ook met de zijschotjes. Daarna kan de achterwand erop gemonteerd worden. Doe dit ook met schroeven. Maak de plank waar je je kleren op legt 180 centimeter van de grond af.

Kledingkast maken

Stap 4 : De afwerking

Zorg daarna dat je twee gaten maakt waar de stang precies tussen past. Op ongeveer 10 centimeter van de legplank af. Meet de afstand tot de achterwand door middel van klerenhangers op te hangen en kijk wanneer ze nog passen.

Nu de scharnieren nog. Gebruik drie scharnieren voor de kledingdeur. Eentje boven, een onder en in het midden.

Kledingkast maken

 

 

 

 

Daarna kan je de deur erin bevestigen en klaar ben je.

Vond je dit  nuttig Like het dan.

Heb je vragen of opmerkingen laat dan een reactie achter.

Feedback wordt ook gewaardeerd.

Dan wens ik je nog veel klusplezier!

Heb je meer variatie nodig dan een standaard kast vergeet dan niet om naar de bouwtekeningen van Fred te kijken. Ik raad je zeker aan om een kijkje op zijn website te nemen. Dat scheelt je echt zoveel tijd en daar vind je ook bouwtekeningen die niet ergens anders op een website te vinden zijn.

Bovendien krijg je een dertig dagen geld terug garantie. De aanbieding van 50% korting is echter tijdelijk. Dus het is verstandig om nu actie te nemen.

Klik hier om 10.000 bouwtekeningen te krijgen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *